Stručni portal pomorsko dobro

Maritime Public Domain - Maritime Demesne - 13 godina s vama

osvrt na zakon

Udruga morski obrazovni centar Pula, Aquarium Pula, Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru i Institut Ruđer Bošković pozivaju vas na IV. znanstveno-stručni skup "Prilagodbe na klimatske promjene i očuvanje morskih ekosustava Jadranskog mora" s međunarodnim sudjelovanjem, koji će se održati u Gradu Krku, 6. do 8. listopada 2023. Skupom će se obilježiti i 30. obljetnica istraživanja morskog jezera Zmajevo Oko kod Rogoznice.

Uvod

Zapostavljanjem i odbacivanjem „vrućih“ tema u zaštiti okoliša dovelo nas je, preko noći, do ekstremnih posljedica kao što su poplave s jedne strane i dugotrajne suše i opasnost od nestašice pitke vode, s druge strane.

Smatra se da je ¾ svih ekoloških incidenta i katastrofa u svijetu uzrokovano manjkom ili viškom vode.

Izazov lokacije smještaja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda

Turistički kampovi, marine i hoteli na jadranskoj obali u pravilu se nalaze na pomorskom dobru ili neposredno uz granicu pomorskog dobra na morskoj obali. Ako su pozicionirani na samom pomorskom dobru njihovo gospodarsko korištenje uređeno je isključivo ugovorom o koncesiji.

Gost portala

Autor

Autor: Prof. dr.sc. Tihomir Luković, ASPIRA - Visoka poslovna škola za menadžment i turizam, Split/Zagreb
Hrvatske marine i goodwill

U fokusu struke

Autor

Autor: Kap.d.pl. Branko Kundih dipl. iur.
Određivanje pomorskog dobra ili circulus vitiosus

Danije Frka 200px

otvorena pitanja

Danije Frka 200px

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.