Pomorsko dobro

MinistarstvoMinistarstvo pomorstva prometa i infrastrukture preuzelo je pokroviteljstvo stručnih savjetovanja o pomorskom dobru i morskim lukama koje organizira Kundih Savjetovanja iz Rijeke i stručni portal Pomorsko dobro.

U svom odgovoru na zamolbu za pokroviteljstvo Ministarstvo među ostalim ističe :
Inicijativa vašeg društva i stručnog portala www.pomorskodobro.com koji kroz svoj rad nastoji jasno i kvalitetno detektirati probleme iz prakse s kojima se susreću različiti gospodarstvenici odnosno jedinice lokalne i područne samouprave prilikom korištenja (ili nadzora korištenja) pomorskog dobra Republike Hrvatske te u istom smislu kada predlažete otklanjanje uočenih nedostataka predstavlja značajan iskorak koji vodi ka boljitku svih nas koji živimo sa morem i od mora, odnosno vodi ka izgradnji učinkovitijeg sustava upravljanja, gospodarenja i zaštite pomorskog dobra Republike Hrvatske. S tim u vezi Ministarstvo pomorstva prometa i infrastrukture podržava inicijativu stručnih savjetovanja o pomorskom dobru i morskim lukama i u tom dijelu smo voljni pružiti stručnu pomoć te biti pokrovitelji takvih skupova.

Portal www.pomorskodobro.com kao i Kundih Savjetovanja su ponosni što je resorno Ministarstvo prepoznalo naš stručni rad i nastojanja u rješavanju složenih problema pomorskog dobra, te se pridružilo ostalim uglednim pokroviteljima, među ostalim Hrvatskoj gospodarskoj komori, Primorsko-goranskoj županiji, Udruzi gradova u Republici Hrvatskoj i Kamping udruženju Republike Hrvatske.

Istaknuta mišljenja

Olga JelčićMr. sc. Olga Jelčić, dipl. iur. - Sutkinja Vrhovnog suda RH u mirovini
Nedopustivo nedonošenje novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama

Gost portala

AutoriAutori: prof. dr. sc. Gordan Stanković & doc. dr. sc. Iva Tuhtan Grgić
Ulaganja i pretvorba na pomorskom dobru

U fokusu struke

Branko KundihAutor: Kap.d.pl. Branko Kundih dipl. iur., Urednik portala, Član radne skupine za izradu ZPDML
Protiv generalne komercijalizacije morskih plaža

Pokrovitelj

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.